תכנון סטודיו בר-גיל קון, משטחי למינם, צי

פנינה עיצובית

פרויקטי התמ"א החדשים משפרים לאין שיעור את מראה הרחובות העייפים במרכזי הערים, אך יותר מכך, מתוכם צומחים כמה מפרויקטי העיצוב היפים ביותר. כך למשל דירה זו, שעוצבה עבור רופאה מומחית שהחליטה להעתיק את מקום מגוריה לתל אביב 

תכנון ועיצוב: הגר בר-גיל, סטודיו בר-גיל קון צילום: עידן אדן משטחים: LAMINAM

תכנון סטודיו בר-גיל קון, צילום עידו אדן
תכנון סטודיו בר-גיל קון, צילום עידו אדן

דירת קבלן קומפקטית זו, הממוקמת בבניין שעבר לאחרונה תמ"א בצפון תל אביב, היא פנינה עיצובית לכל דבר ועניין. שטחה 78 מ"ר ובה שלושה חדרים. בעליה היא רופאה המתמחה בילדים בעלי צרכים מיוחדים, שבחרה לעבור לעיר הגדולה על מנת להיות כמה שיותר קרובה למשפחתה. הדירה תוכננה במדויק על פי צרכיה ומידותיה וניכר כי התכנון החדש מאפשר ניצול מיטבי של החללים השונים. 
"בתכנון הדירה שמנו דגש על ניצול מיטבי והתאמת החללים לצרכיה בהווה ובעתיד, תוך התחשבות במבנה הצר והייחודי של הדירה והמגבלות התכנוניות הנתונות בשטח (מיקומי פתחים וחלונות, מיקום דלת הממ"ד ומיקומי חדרי הרחצה בקרבת הצינור הראשי של הבניין וכו'), שמנו דגש מיוחד על הגדלת מקומות אחסון והנגשת החללים לעתיד", מסבירה המעצבת הגר בר-גיל, מבעלי סטודיו בר-גיל קון. 


עם הכניסה לדירה נגלית, מבעד לקיר הזכוכית, המרפסת שצמודה לסלון וכן צמרות העצים הירוקים.  משמאל, המטבח ובו קיר ארונות גבוהים צבועים בגוון ירוק מעושן שבולט אל מול הקירות הבהירים, וכולל נישה לבנה ובה משטח העבודה והכיור. במקביל אליו תוכנן אי פונקציונלי ובו ארונות אחסון, ובהמשכו משטח עשוי עץ טבעי המשמש כשולחן אוכל. המשטחים עמם בחרה בר-גיל לחפות את משטחי העבודה הם משטחי גרניט פורצלן מסוג LAMINAM אלגנטיים ומדוקקים, המיוצרים בטכנולוגיה ירוקה, ידועים בעמידותם ובנוסף הם אנטי בקטריאליים. 


"את לב הבית בחרנו להפוך לאלמנט פונקציונלי מרכזי בגוון ירוק מעושן שאהוב במיוחד על הדיירת, שמייצר ניתוק וניגודיות בין שאר קירות המעטפת הלבנים והמוארים של הדירה, המטשטשים את גודל וגבולות החלל ויוצרים תחושת מרחב הודות לריבוי החלונות שמכניסים את החוץ פנימה והופכים 'נעלמים'". מסבירה המעצבת.  

עם הכניסה לדירה נגלית, מבעד לקיר הזכוכית, המרפסת שצמודה לסלון וכן צמרות העצים הירוקים.  משמאל, המטבח ובו קיר ארונות גבוהים צבועים בגוון ירוק מעושן

האלמנט תוכנן כקובייה אדריכלית מרכזית שמכילה בתוכה את אחסון המטבח, שירותי ומקלחת אורחים וארון שירות - כאשר נגרות המטבח ממשיכה באותו קו אדריכלי אל תוך המסדרון ובתוכה מסתתרות דלתות גישה לפונקציות שונות ומיצרים קו נקי, המשכי, מינימליסטי ומפתיע.
על מנת להעצים את תחושת המרחב, רצפת הבית חופתה בפרקט פישבון תלת-שכבתי, ועל מנת לייצר קשר בלתי אמצעי בין חוץ לפנים בחרה בר-גיל עבור המרפסת ריצוף בדוגמת הפרקט שיוצר חיבור המשכי.  
"על מנת להציב ספה ארוכה לאורך קיר הסלון תוכנן חיפוי מיוחד מנגרות שמצד אחד יצר אחסון סמוי משלים למטבח ולסלון ומצד שני האריך את ממדי הקיר של גב הספה", מסבירה בר-גיל. "בהמשך לחלון נבנתה יחידת עץ לבנה ובה ארונות שפונים למטבח ולסלון. יחידה זו האריכה את הקיר ואפשרה לנו לשבץ מערכת ישיבה ארוכה יותר בצורת רי"ש. לצידה, כורסה ושלושה שולחנות, אחד מהם בצורת שעון חול. מזנון הטלוויזיה הארוך נצבע גם הוא בלבן ובמרפסת פינת ישיבה אינטימית". 


התכנון המקורי של חדר הרחצה, כפי שהציע קבלן הפרויקט, כלל אמבטיה ושירותים בשילוב אזור כביסה ושירות. במקומם יצרה המעצבת שירותי אורחים עם מקלחון קטן עבור הילדים והנכדים שמגיעים תכופות לבקר, שממשיכים את קו הקיר במכוון. 

"הוא מוצנע בחלל שכן שימושו הוא משני", היא מסבירה. "את פונקציית הכביסה והשירות מיקמנו כארון סמוי במסדרון, מה שהותיר את שירותי האורחים במראה נקי ומכובד."


חדר הרחצה הפרטי של הדיירת צמוד לחדר השינה ומשמש כחדר רחצה עיקרי. לשם כך הוא הורחב ביחס לתכנון המקורי. בתוך כך תכננה בר-גיל גישה רחבה דיו וארון הכיור שקוע בקו אפס בנישה ומעליו מראה אינטגרלית המודגשת ע"י מסגרת עץ אלון מעושן. בחלקה העליון שולבה תאורה סמויה.


במסדרון שולבו יצירות אומנות מקוריות שאספה הלקוחה לאורך שנים. הוא מוביל אל הממ"ד שמשמש כחדר עבודה ואירוח ובו ארון קירי גדול לאחסון מרבי, שולחן עבודה וספה נפתחת.
"הרבתי להשתמש בחומרים טבעיים כמו עץ אלון, פליז, ברזל שחור ועור אדמדם יחד עם גוונים נייטרליים, לבנים ואפורים מונוכרומטיים לצד ירוק מעושן וצמחיה עשירה וירוקה בתוך הדירה ומחוצה לה", מסבירה המעצבת. "הגוונים והמרקמים, יחד עם הריהוט והאביזרים, ממשיכים את הקו העיצובי ומשרים הרמוניה וקלילות בחלל." 

 

תכנון סטודיו בר-גיל קון, צילום עידו אדן
תכנון סטודיו בר-גיל קון, צילום עידו אדן

במטרה להעצים את תחושת המרחב, רצפת הבית חופתה בפרקט פישבון תלת-שכבתי, ועל מנת לייצר קשר בלתי אמצעי בין חוץ לפנים בחרה בר-גיל עבור המרפסת ריצוף בדוגמת הפרקט

תכנון סטודיו בר-גיל קון, צילום עידו אדן
תכנון סטודיו בר-גיל קון, צילום עידו אדן