עניין של כימיה

הקשר ההדוק והפורה בין המעצבת ללקוחות, היה חלק בלתי נפרד מתהליך העיצוב המוקפד שעברה דירה זו, המצויה במרומי הקומה ה-21

תכנון: עפרה עזורי, סטודיו לעיצוב פנים // צילום: עמרי חת

IMG_0350_copy.jpg

הדירה כולה נפתחה ונראתה גדולה בהרבה מכפי שהיתה קודם לכן. בשלב הבא תוכנן עיצוב קיר הכוח. "היה זה תהליך הדרגתי ופורה, שבסופו הוחלט לבצע עבודת נגרות מרשימה בגימור בטון", מספרת עפרה עזורי. "בתוכו שילבנו את מסך הטלוויזיה הגדול, ובו הכנו מקום לכל מיני חפצים שבעלת הדירה ביקשה לאחסן. במרכז הקיר תוכנן על ידי פס ספריה גבוה מעץ אגוז, ששבר את צבע הבטון ונתן חמימות לקיר כולו, ואיפשר תוספות צבע מעניינות על-ידי הצבת פסלים, צמחים ושאר כלי נוי בתוכו. השילוב של עץ האגוז נעשה גם בארונות הקלפה במטבח, כמו גם בנישות האמבטיה".


לצד הקיר שולבה יחידת איפור במקור, שבעלת הבית רכשה לא מכבר, והיתה יקרה לליבה. זו שולבה בתוך נישה שנוצרה בין חיפוי ארון החשמל באותו גימור בטון ובין יחידות קיר הכוח עצמו.

חדרי הילדים עוצבו בקפידה - לכל ילד פינתו והטעם המתאים לו. חדר השינה הזוגי עוצב באופן מוקפד - מיטה יפהפייה, חיפוי קירות בטפט תלת-ממדי מרשים, בחירת וילונות, ומעל הכל - נוף אורבני יפהפה שנשקף מקירות הזכוכית ויוצר חוויה בלתי נשכחת של עוצמה, אורות וצבע. כל הארונות, בכל החדרים, תוכננו במדויק, תוך מתן מענה לאחסון של כל אחד ואחד מדיירי הבית.


ועוד פנינה יפהפייה: המרפסת שמשקיפה על נוף אורבני. היא עוצבה כסלון אירוח לכל דבר, נסגרה על-ידי חלונות זכוכית בהזזה, ותוכננה בה מערכת ריהוט מזמין, פונקציונלי ונעים. התוצאה: דירה נעימה ומרשימה במיוחד, הן בתוצאתה והן באווירה הנוחה בה תוכננה.


"תהליך תכנון ועיצוב הדירה נעשה בצורה נעימה ביותר משני הצדדים. ליוויתי ויעצתי לזוג בצורה צמודה - הן בפגישות בחנויות, הן בשיחות טלפון אינסופיות, והן בהודעות ווטסאפ שנמשכו אל תוך הלילה. חוויית בחירת  החומרים ותהליך היצירה היתה משותפת והתנהלה על מי מנוחות לאורך כל הדרך, וממנה נוצרו יחסי חברות אמיתיים, שנמשכים עד היום", מסכמת עפרה עזורי. לצפייה בפרויקטים נוספים ויצירת קשר: www.ofradesign.co.il או בעמוד האינסטגרם: ofra_design

"משיחת הטלפון הראשונה ביני לבין זוג הדיירים, היה ברור שנוצרה כימיה יוצאת מן הכלל, שזרמה לאורך כל הפרויקט ועזרה מאוד להגעה לתוצאה מושלמת ולהגשמת חלומם של הזוג הנפלא הזה", מספרת מעצבת הפנים עפרה עזורי, שתכננה דירה בקומה 21 במגדלי גבעתיים, עבור זוג ושלושת ילדיהם.


בשלב הראשוני, ובהתאמה לדרישות הלקוחות. ניתנו על ידה אופציות תלת-ממדיות למטבח ולאזור הסלון. בנוסף, בוטלו שירותי האורחים, ובכך נפתחה הדרך לתכנון מטבח גדול, מזמין ונוח למשתמש.
במרכז המטבח הוצבה פינת אוכל שמהווה את "לב הבית" ומשמשת את הזוג לאירוח אלגנטי שכה חשוב להם. המטבח הפך להיות פתוח ומרכזי. חזיתות המטבח נצבעו בשחור-גרפיט, הפרזול איכותי, והתכנון מוקפד ומדויק.

גופי התאורה נבחרו ברובם בשחור, מה שהדגיש את קיר הכוח ואת נגרות המטבח. אלו תוכננו בקפידה לפי האזורים השונים בבית.
"באמבטיה הכללית הצלחתי להגשים חלום נוסף של בעלי הדירה - אמבטיה FREE STANDING מקסימה מקוריאן לבן. לצורך הצבתה בוטלה מרפסת האמבטיה וצורפה אליה, וכך נוצר לה מקום של כבוד".

האמבטיה חופתה באריחי גרניט-פורצלן יקרים בגווני שחור ואפור, ושולבה בהם נישה בקיר האסלה שחופתה באריחים דמויי עץ אגוז, שהוסיפו חמימות ועניין בחלל. באמבטיה הוצבו שני כיורים לילדים ושתי מראות עגולות משולבות בלד שהוזמנו מחו"ל על-ידי בעל הדירה.