אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (27).jpg
ניו יורק הים תיכונית

הלקוחות רכשו קרקע בהוד השרון, והחליטו להגשים בה את כל החלומות והפנטזיות שהם ראו וחוו בעת שיטוטיהם בעולם, עוד מתקופתם כזוג צעיר

אדריכלות: אייל אפל / עיצוב פנים: אלונה אפל / צילום: שי אפשטיין / בריכה: חברת פלגים

אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (14).jpg

בני זוג ושלושת ילדיהם הקטנים רכשו קרקע בהוד השרון, והחליטו להגשים בה את כל החלומות והפנטזיות שהם ראו וחוו בעת שיטוטיהם בעולם עוד מתקופתם כזוג צעיר. הם הגיעו לאדריכל אייל אפל ואשתו אלונה אפל, מעצבת הפנים של הפרויקט, עם הרבה רעיונות ותמונות של השראות מבתים. הזוג, בעלי חוש עיצוב ואהבה לאדריכלות, רצו בית ייחודי ושונה בנוף העירוני של הוד השרון, שיהיה מבודל מהשכנים ומהבתים מסביבם.

אפל בחר לשלב חומרים וטקסטורות בבניית הבית, בין היתר בטון חשוף ואבן טבעית וחיפויי עץ. התוצאה היא מראה אלגנטי ומודרני עם צורות גיאומטריות מעניינות ולא סטנדרטיות.

לבני הזוג היה חשוב בית מזמין ואוורירי, ובתוך כך אפל תכנן ויצר מפתחים גדולים, כדי לטשטש בין החוץ לפנים. דלת הכניסה לבית  גדולה ומזמינה, והבית עטוף בחלונות גדולים שדרכם מתקיימים יחסי גומלין בין הפנים לחוץ והחוץ לפנים, כאשר הכניסה לבית נעשית באמצעות שביל עטוף בצמחייה עבותה.

הבריכה, שנעשתה על ידי חברת פלגים, מהווה אלמנט חשוב בנראות בחצר ובאווירה שהיא מקרינה על פנים הבית - אווירה של חופש, טבע, וקלילות. לדברי אבנר צדוק, מנכ"ל ומבעלי חברת פלגים: "הבריכה עצמה יוצרת מפל בכניסה, כאשר מי הבריכה גולשים לבריכת שכשוך בכניסה לבית. כל מי שנכנס לבית מקבל את משב הרוח הרגוע שמשרה פכפוך המים".

 

הכניסה לחלל המרכזי היא דרך מבואה בעלת חלל גבוה, בסגנון לופט ניו יורקי, עם אופן ספייס גדול שבו ממוקמים המטבח, הסלון ופינת האוכל. החלל הציבורי כולל רצפת בטון מוחלק, בסגנון מודרני תעשייתי, עם משטחים שמעצימים את החלל. במרכז הסלון ישנו קיר כוח, בזכות לוחות בטון חשופים שבתוכם מוטמעים מערכות המיזוג, הקמין, הטלוויזיה והאודיו-וידאו. החורים העגולים הקטנים שיצר אפל הם חיזוק ללוחות הבטון - קונסטרוקציה חשופה שתומכת בסגנון במודרני של הבית. "עבור הסלון נבחר עיצוב מינימליסטי, בזכות ספה אפורה, כיסאות שחורים ושולחן", מסבירה המעצבת. המטבח עשוי מעץ גושני ונירוסטה, מה שהופך את החלל למאוד עמיד, ומאידך חלל נקי, פרקטי ואסתטי, עם תוספת של מקרר יינות.

 

על מנת שתתאפשר פתיחה של חלונות לכל כיוון, מערכת החלונות מנותקת מהקונסטרוקציה של הבית בעמודי ברזל שחורים עגולים ומורחקים מהקיר. בכך נוצרת תחושה אוורירית עם מפתחים גדולים, שזהו אחד מסימני ההיכר החשובים של הבית.

בפינת האוכל יש מוטיב שחוזר על עצמו, בזכות שימוש במוטות ברזל חשופים. גם פינת האוכל פתוחה ואוורירית, עם חשיפה מקסימלית לגינה מכל כיוון אפשרי. עושה רושם שהגינה היא חלק חשוב מפנים הבית, מדמה ישיבה בחוץ.

אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (23).jpg
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (22).jpg
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (16)
press to zoom
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (17)
press to zoom
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (19)
press to zoom
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (13)
press to zoom
1/1
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (11).jpg

בקומה העליונה ממוקמים חדרי הילדים, עם נגיעות עיצוב מאוד ייחודיות. כל חדר מעוצב בצבעים  עליזים, עם עיצוב אישי המותאם לילד, קריצה עליזה שמחה,  ששומרת על הקונספט המודרני. צבעים, קווים אלכסוניים, טפטים וגרפיטי, בהתאם לרוח העיצוב  ולאופי הדייר הקטן.

סוויטת ההורים מפנקת - שם נעשה שימוש בחיפוי פרקט וריפודי קטיפה כדי להעשיר את החלל עם עומק של צבעים וטקסטורות. "רצינו לתת תחושה של חמימות רוגע ואלגנטיות בכחול העמוק שמככב בסוויטה", מסבירה אלונה אפל. בחרנו דווקא בארון קיר של 7 מטרים ולא בחדר ארונות. ארון הקיר נצבע בצבע הקיר מרצפה עד תקרה, כך שהוא נעלם בחלל. על מנת לתת לו ייחודיות ו"לשבור" את הקיר הארוך, הוחדרו בו  קוביות שחורות, שמשמשות כמדפים פתוחים לחפצי אמנות. כאן גם הותקנה תאורה תלויה מהתקרה. בסוויטה יש יציאה למרפסת והיא כוללת ויטרינה לישיבה בחוץ, ובו-זמנית מספקת המשכיות לחדר ותחושה של גודל.

מאחורי קיר הכוח המרכזי מוסתר חדר משפחה קטן, שירותי אורחים וארונות מעילים שמוסתרים מהעין. אל חדר העבודה ניתן להיכנס משמאל ומימין לקיר הכוח. בחדר העבודה ממוקמת ספריית ברזל שחורה. המעצבת בחרה לשלב  יצירות אומנות של אומנים ישראלים בחלל הציבורי שתורמים לאווירה המודרנית-ניו יורקית.

המדרגות ממשיכות את הקונספט האוורירי של הבית. המדרגות בחיפוי עץ גושני, חומר שמהווה סוג של ניגודיות לבטון החשוף. המדרגות תלויות מהקיר, ומספקות תחושה של ריחוף. בשל כך, הן לא חוסמות את הבית, וניתן לראות את מרחביו השונים בקלות. כך, אלמנט שבדרך כלל נחשב מרכזי, הפך להיות אוורירי, כזה שמתמזג עם הבית וממשיך את הקו העיצובי של מינימליזם, שקיפות ואווריריות.

אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (9).jpg
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (5)
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (5)

press to zoom
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (4)
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (4)

press to zoom
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (1)
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (1)

press to zoom
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (5)
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (5)

press to zoom
1/6
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (21).jpg
אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (3).jpg

חדר הרחצה כולל אמבטיה  פרי סטנדינג בנוסף לכיור ומקלחון גדולים. החומרים באמבטיה ממשיכים את הקו המודרניסטי-תעשייתי עם אריחי גרניט פורצלן דמויי בטון חשוף, עץ טבעי וכיורי קוריאן לבן, נגרות ואלומיניום בצבע שחור מט.

 

התאורה בבית מאוד ייחודית, עם משחקי תאורה חכמים. בכל החדרים הותקנו מאווררי תקרה, כולל בפרגולה שבחוץ. גופי תאורה מהווים גם אלמנט עיצובי ונבחרו בקפידה. התוצאה היא שילוב של תאורה קרה וחמה, שמפוזרת ברחבי הבית, עם אפשרות לשחק עם התאורה בסצנות שונות של חיי הבית השוטפים.

 

חלל החוץ ייחודי ומיוחד. המשפחה מרבה לארח, והגינה בשימוש תמידי לאורחים ולבני הבית. ההשקעה בה גדולה ומשמעותית, והיא כוללת שימת דגש רבה לבריכה וכמובן לנושא הבטיחות. חלל החוץ כולל מטבח חוץ, פינות ישיבה מפנקות וצמחיה עוטפת שמספקת הצללה נכונה וצבע לגינה.

גודל הבריכה 3.5 על 9 מטר ובתוך המים משולבים ספסלי ישיבה לשימוש הגדולים והקטנים כאחד. "זוהי בריכת גלישה מאוד אסתטית, המים בגובה אחיד עם הריצוף, והם גולשים לתעלות. הבריכה קלה לתחזוקה. לבריכה נבחר פסיפס גוון כחול עמוק המעצים את תחושת  הניקיון והצלילות", אומר צדוק ומוסיף כי "היא מעניקה תחושה ים תיכונית, אווירה של ים וחופש".

כנף מבטון חשוף עוטפת את הבית מהחזית אל הקיר האחורי וממשיכה להתכתב בתוך הבית עם קיר הכוח של הסלון, סוג של מפגש בין הפנים לחוץ. השפה העיצובית של החוץ ממשיכה גם בפנים, כאשר אדריכלות הפנים והחוץ מדברות באותה שפה.

אדריכל אייל אפל, עיצוב פנים אלונה אפל, צלם שי אפשטיין. בריכה -פלגים (31).jpg