top of page
גדולים, מפוארים, מעוצבים: מטבחי העשירון העליון
תכנון ועיצוב שירלי דן, צילום שי אדם (19).jpg

 תכנון ועיצוב שירלי דן / צילום שי אדם 

המגמה הקולינרית המתרחבת, וגם התרבות הישראלית, הביאו את המטבח להיות לב הבית. קבלו ההצצה למטבחי העשירון, שעלותם חוצה את רף חצי מיליון שקלים, ולעיתים אף הרבה יותר מזה

צלם איתי אבירן. .באדיבות ניגא שף FOR HOME מטבחי DEMANINCOR (2).jpg

באדיבות ניגא שף FOR HOME מטבחי DEMANINCOR / צילום איתי אבירן

יעל מוסקוביץ, סמנכ"לית השיווק של חברת ניגא שף FOR HOME / צילום סמדר כפרי

יעל מוסקוביץ, סמנכלית השיווק של חברת ניגא שף FOR HOME__ קרדיט צילום סמדר כפרי.jpg

מסתבר כי ברבים ממטבחי העשירון העליון משולבים מוצרים בעלי יכולות שלעיתים עולות על אלה שמטבחי השף של מסעדות הגורמה היוקרתיות בעולם. "לתחום הקולינרי יש משקל רב בבתים הללו בפנים הבית וגם מחוצה לו. בניגוד למטבחים התעשייתיים, אלה שמיוצרים למרחב הביתי הם אלגנטיים ומעוצבים בפרופורציות שמתאימות לחלל" מסבירה יעל מוסקוביץ, מבעלי חברת ניגא שף FOR HOME המייבאת מוצרי חשמל של מותגי יוקרה. "בבתים הללו בולטים תנורי combi steamer שמצוידים במערכת חכמה שיודעת להתאים על פי סוג המזון את טכניקת הבישול ולשמור על הערכים התזונתיים של המנה. בנוסף, הם מתאימים את הטמפרטורה ואחוזי לחות הנדרשים. עוד מככבים  מדיחי כלים מנירוסטה שפעולתם קצרה במיוחד וכוללים פונקציות מיוחדות לניקוי וחיטוי שמאפשרות להגיע לתוצאות טובות בהרבה מהמדיח הביתי הרגיל ובמטבחי החוץ, שלגמרי לא נופלים אגב מאלה שבבתים. אנחנו רואים גרילים, טאבונים ומעשנות, מקררי יינות, מקררי משקאות צוננים, מדיחי כלים, מטגנות, מאדות ומה לא".

ניגא שף FOR HOME, צילום איתי אבירן.jpg
ניגא שף FOR HOME צילום VIKING  ארהב (2).jpg

ניגא שף FOR HOME / צילום VIKING ארה"ב 

ניגא שף  FOR HOME ,  (ALFA PROFESSIONAL) צילום alfa forni   (1).jpg

ניגא שף FOR HOME ,(ALFA PROFESSIONAL) / צילום alfa forni

מטבחי חוץ, להשיג בניגא שף FOR HOME, קרדיט יחצ (3).jpg

מטבחי חוץ, להשיג בניגא שף FOR HOME / צילום יח"צ 

"בבתים כאלה אנחנו נראה מטבחים מאוד מרווחים שמגיעים ל-60 מ"ר ואפילו יותר, עם איים עצומים שמשלבים פינות ישיבה עמוקות ומפנקות מרופדות בבדי יוקרה"

בעלי המטבחים הללו ללא ספק מחפשים את הערך המוסף, את אותם חומרים שיקנו לחלל המושקע מראה מהוקצע ובד בבד יצליחו ליצור מראה מהודק, אלגנטי ונטול פגמים. משטחי ה-LAMINAM צוברים תאוצה בבתים אלו מכוח היותם אנטיבקטריאלים, האפשרות לחתוך על גבם או להניח סיר רותח והם גם היחידים שמאפשרים באותם בתים לייצר אי עליו משטח הבולט מבעדו ב-35 ס"מ ומאפשר ליצור פינת אוכל מרחפת נטולת רגליים. מסביר אייל שימן, המנכ"ל והבעלים של חברת LAMINAM בישראל: "בבתים של העשירון העליון אנחנו נראה שימוש במאסות גדולות של חומר ובהשקעה גדולה, משטחי העבודה יחופו וימשיכו על הקיר כחלק אינטגרלי מהמשטח עצמו וגם כציפוי על ארונות המטבח, לדוגמה על ארונות האי ממשטחים מיוחדים כך שיחד נוצרת יחידה יוקרתית ביותר שכולה מצופה בגרנית פורצלן".

למינם ישראל, צילום יחצ חול (1).jpg

LAMINAM ישראל / צילום יח"צ חו"ל

למינם ישראל, צילום שי אדם.jpg

למינם ישראל / צילום שי אדם

אייל שימן מנכ"ל ובעלי למינם / צילום שי אדם

אייל שימן- מנכל ובעלי למינם, צילום שי אדם.jpg
LAMINAM ישראל, צילום יחצ חול (5).jpg

LAMINAM ישראל / צילום יח"צ חו"ל

באדיבות מטבחי זיו- עיצוב לילי שלו צילום סוזי לוינסון (1).jpg

 באדיבות מטבחי זיו / עיצוב לילי שלו / צילום סוזי לוינסון 

טכנולוגיות הייצור שהתפתחו מאוד בשנים האחרונות והאפשרות ליצור חומרים תעשייתיים במראה טבעי, מאפשרים למטבחים החדשים לשמור על מראה טבעי וייחודי ובד בבד להישמר פרקטיים

באדיבות מטבחי זיו- עיצוב הדס ישעיהו צילום reuven sari.jpg

באדיבות מטבחי זיו / עיצוב הדס ישעיהו / צילום ליאור טייטלר

שירלי_דן,_אדריכלות,_עיצוב_-_צלם_יואב_פלג_(16).jpg

אדריכלות ועיצוב שירלי דן / צילום יואב פלג

"מעמדו של המטבח בבתי העשירים מתעצם בשנים האחרונות בשל המגמה הקולינרית העולמית שרק עולה, יחד עם העובדה שהמטבח מהווה חלק מרכזי מתרבות הלייף סטייל שלנו" מסבירה שירלי דן, בעלת משרד לתכנון אדריכלי ועיצוב בתי יוקרה. "בבתים אלו, המטבח הוא מעין כרטיס ביקור או סמל סטטוס ולכן ההשקעה בו תהיה בהתאם".

"בבתים כאלה אנחנו נראה מטבחים מאוד מרווחים שמגיעים ל-60 מ"ר ואפילו יותר, איים עצומים שמשלבים פינות ישיבה עמוקות ומפנקות מרופדות בבדי יוקרה, תנורים ב-70,000 ומקררים ב-120,000 שקלים, כוסות קריסטל של מותגי עילית" מסבירה דן. " השימוש בחומרים טבעיים יהיה גדול מאוד וישמרו על נראותם האותנטית בזכות טיפול מוקפד של נגרי אומן. בחזיתות המטבח נראה שימוש בעצי שורש בעלי נוכחות ומשטחים חזקים, עמידים במראה דרמטי שמעצימים את תפיסת העיצוב המושתתת על איכות וייחודיות".

טכנולוגיות הייצור שהתפתחו מאוד בשנים האחרונות והאפשרות ליצור חומרים תעשייתיים במראה טבעי, מאפשרים למטבחים החדשים לשמור על מראה טבעי וייחודי ובד בבד להישמר פרקטיים ועמידים: שימן מוסיף "במטבח העשירים החדשים הכל מותר, בשנים האחרונות אנו רואים גם בבתים אלו שילוב של חומרים תעשייתיים שתפקידם להתגבר על עניין השחיקה של משטחים מחומרים טבעיים. יש פיתוחים של משטחי גרניט פורצלן שעמידים לחלוטין בפני שריטות, כתמים ונוזלים, אינם סופחים, אפשר להניח עליהם סיר רותח, פלטת שבת וכו', ומשנים את ההתייחסות למשטחי העבודה ביחס לאלה הטבעיים. "בזכות טכנולוגיות ייצור מתקדמות, התוצר הסופי נראה ומרגיש כמו חומר טבעי לכל דבר. גרניט פורצלן מורכב ממינרליים מהטבע שנכנסים לתנור ובאמצעות הדפסה דיגיטלית נוצרות טקסטורות מגוונות, שנראות ממש כמו שיש או משטחי בוצ'ר בלוק. גם כאן הפרקטיקה עומדת למבחן מדוקדק".

האדריכלית מעצבת הפנים שירלי דן / צילום יהודית הופמן

שירלי דן, צילום יהודית הופמן (9).jpg
תכנון ועיצוב שירלי דן, צילום שי אדם (19).jpg

תכנון ועיצוב שירלי דן / צילום שי אדם

באדיבות מטבחי זיו- עיצוב לילי שלו צילום סוזי לוינסון (2).jpg

 באדיבות מטבחי זיו / עיצוב לילי שלו / צילום סוזי לוינסון 

גיא נתן סמנכ"ל שיווק מטבחי זיו / צילום כרמית נתן

גיא נתן- סמנכל שיווק מטבחי זיו- צילום כרמית נתן.jpg

"אנו רואים עליה של 25% אחוזים במחיר המטבח הממוצע, הלקוח בוחר לעשות מטבח יותר גדול, לעיתים 'על חשבון' חדרים אחרים בבית, הדרישה מהשטח לחומרים יותר יוקרתיים ומפותחים טכנולוגית כמו ננו פורמייקה..."

באופן זה, חומרי המטבח נקבעים על פי האסתטיקה של הבית וכשמדובר בכאלה שמושקע בהם הרבה מאוד כסף השמיים הם לגמרי הגבול. "במטבחים המודרניים אנחנו רואים היום הרבה שימוש בנירוסטה ברמות גימור שונות- החל מגימור משי ועד נירוסטה מוברשת", אומר גיא נתן סמנכ"ל השיווק במטבחי זיו. הוא מסביר כי "בבתים הללו גם בולט השימוש במתכות כמו פליז, שילוב של חומרים מיוחדים, פורנירים של עץ טבעי ומבוקע ופורמייקות מיוחדות שמיוצרות ברמת טכנולוגיה גבוהה שלעיתים יקרות יותר מעץ טבעי.

 

בסגנון הכפרי הבסיס הוא עץ טבעי ושילובים של פרופילים מסוגננים ומדויקים. בתוך כך, הולכת וגוברת הדרישה בישראל למטבחים שמשדרים יוקרה, גם כאלה שתג המחיר שלהם נמוך משמעותית מזה של מטבחי היוקרה המיובאים. המשמעות היא שניתן לתעל את התקציב ולצקת במטבח ערכים מוספים רבים, לשדרג את מוצרי החשמל, המוצרים הנלווים וכיוב'. הקולקציות החדשות הן עכשוויות, אופנתיות ולא בכדי, יש לכך דרישה אדירה מצד הלקוחות: חומרים טבעיים, טכנולוגיה מתקדמת, סגנונות כפריים ומודרניים, מטבחים המיועדים לחללים סגורים ופתוחים".

מטבחי זיו, צלמת סוזי לוינסון, עיצוב דועאא עמאר.jpg

 מטבחי זיו / עיצוב דועאא עמאר / צילום סוזי לוינסון 

עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ, צלם אלעד גונן (7).jpg

 עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ / צילום אלעד גונן 

עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - צלם אלעד גונן (4).jpg

עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ' / צילום אלעד גונן

מעצבת הפנים אריאלה עזריה ברקוביץ' / צילום ירין נטור חלבי

אריאלה עזריה ברקוביץ - צלם ירין נטור חלבי.jpg
- להשיג בניגא שף FOR HOME - יחצFAEMA E61 (2).jpg

להשיג בניגא שף FOR HOME / צילום יח"צ (FAEMA E61) 

בנוסף, ניתן לומר כי הקורונה הביאה לשינויים רבים בכל תחום המטבחים, המטבח כבר אינו חלק זניח בבית, אלא מקום לאירוח ומקום שהישראלים רוצים להשקיע בו. "אנו רואים עליה של 25% אחוזים במחיר המטבח הממוצע, הלקוח בוחר לעשות מטבח יותר גדול, לעיתים 'על חשבון' חדרים אחרים בבית, הדרישה מהשטח לחומרים יותר יוקרתיים ומפותחים טכנולוגית כמו ננו פורמייקה ובנוסף, ניתן לראות עליה גדולה מאוד בדרישה לאי במטבח כאלמנט עיצובי. אם החשיבה לגבי מטבחים הייתה פעם פרקטי או עיצובי, היום הלקוח הישראלי דורש שהמטבח שלו ימלא את שתי הפונקציות - מטבח מעוצב שהוא גם פרקטי לבישול ולאירוח." מוסיף נתן.

לדברי מעצבת הפנים אריאלה עזריה ברקוביץ

המטבחים בשנה החולפת קיבלו את מלוא תשומת הלב. אלו שגם ככה רואים במטבח חלל חשוב, המשיכו להשקיע בו ביתר שאת. מטבחי העשירון העליון הפכו להיות יותר מושקעים, יותר מוקפדים, חשיבה מדוייקת עד הפרט האחרון, עם פינוקים, שפע מקומות אחסון והרבה מרווח. חלל שהפך להיות מוקד אירוח חשוב

bottom of page