top of page
5Y3A6928.jpg

הכי אישי:
עיצוב הבית הפרטי שלי

"המשרד הביתי שלי ממוקם בקומה התחתונה של הבית, עם כניסה נפרדת, ובו טפט צבעוני, שולחן עבודה צהוב עם כיסא ורוד ושטיח שחור-לבן. אני אוהבת את השילוב של חומרים וטקסטורות", מספרת המעצבת ליעד הלר

עיצוב פנים: ליעד הלר / צילום: שירן כרמל

"היו לי הרבה חלומות ואת כולם ניסיתי להגשים", מספרת מעצבת הפנים ליעד הלר. "כאן עיצבתי את ביתי שלי, בית שתוכנן עם המון מחשבה וחשיבה על הפרטים הקטנים. תהליך של בניית בית מלווה בהמון קבלת החלטות, המון בחירות והגשמת חלומות. היה לי ברור שאני רוצה שלוש חלונות שמשקיפים אל פינת האוכל, בריקים, קמין בשילוב עם נגרות, קורות במטבח, ריצוף מצויר ועוד ועוד. הייתה לי תמונה ברורה בראש של איך הבית שלי ייראה. רק נשאר לי לצייר אותה ולהפוך אותה למציאות".
ביתה של מעצבת הפנים עוצב בסגנון כפרי. שמאופיין בשימוש בחומרים חמים כמו בריקים, פרקט עץ אמיתי, ריצוף מצויר, חלונות בלגיים, תאורה המשלבת זכוכית וברונזה, קמין ועוד.

5Y3A6967.jpg

הספות הוזמנו בחנות שמייבאת מאינדונזיה, והן מעוצבות בסגנון כפרי, שילוב של עץ וריפוד מושקע שנבחר בקפידה על ידי הלר ומשתלב עם הצבעוניות של הבית: תכלת, ורוד, כחול, לבן

5Y3A7306.jpg

"בחלל המרכזי של הסלון תכננתי ספרייה בגוון תכלת שבתוכה שילבתי את הקמין ועליו מצויים בריקים בשילוב עם תאורה. היא מהווה אלמנט מרכזי בחלל, עם המון נוכחות".
הספות הוזמנו בחנות שמייבאת מאינדונזיה, והן מעוצבות בסגנון כפרי, שילוב של עץ וריפוד מושקע שנבחר בקפידה על ידי הלר ומשתלב עם הצבעוניות של הבית: תכלת, ורוד, כחול, לבן.
"את המטבח בחרתי לתחום באזור אחר מהחלל המרכזי של הסלון ופינת האוכל. כחלק מופרד מהחלל. בחרתי לרצף את המטבח בריצוף מצויר בשחור לבן. בתקרה יש קורות דמוייות עץ שמדגישות את האווירה הכפרית שרציתי שתהיה במטבח. למטבח בחרתי צבע ירוק בקבוק שמשתלב עם ידיות הברונזה שבחרתי".
באשר לשירותי האורחים, ביצעה הלר הזמנה מיוחדת של אריחים מצוירים בגוון של סגול וירוק. היא אף בחרה בטפט טרופי שמתאים לגוונים של האריחים. החלק התחתון של השירותים מחופה בחיפוי מיוחד ומעליו נמצא הטפט. "שילבתי כיור כפרי עומד עם תאורה ירוקה להשלמת המראה ומראה מיוחדת".
במסדרון שמוביל לשירותים, ונמצא לצדם, נעשה שימוש בחיפוי קיר מפולימר מיוחד לחלק התחתון (כמו של השירותים) ומעליו נצבע הקיר בגוון סגול. "בקיר ישנה תאורת רחוב עם פריטים מיוחדים שאני אוהבת ובחרתי לתלות".

5Y3A7023.jpg
5Y3A7327.jpg
5Y3A7316.jpg

גם חדר הרחצה של ההורים בסגנון של בית מלון, עם אריחים גדולים בגודל 120/240 שמשמשים כריצוף וחיפוי. במרחב זה שולב ארון מעץ עם ידיות מברוזה ופרזל בגוון ברונזה.


חלל המשפחה כולל את פינת הטלוויזיה של הבית. יש בה נגרות בכחול-נייבי שמאחסנת את המשחקים של הילדים, וכן ספה בכחול כהה שמעליה קיר מסגרות עם תמונות משפחתיות.


הקומה השלישית שייכת לבנות הגדולות – קומה משלהן עם חדר רחצה בגווני ירוק תפוח וורוד.
"לכל חדר נבחר טפט בוגר של פרפרים ופרחים בצבעוניות שונה ובהתאם לכך עיצבנו את החדרים".
החוץ של הבית עוצב בסגנון כפרי, עם שילוב של בריקים ושליכט צבעוני בגוון מוקה עדין. גג הרעפים בגוון אפור, תאורה כפרית ודלת כניסה גדולה ומרשימה בגוון שמנת בשילוב שחור וחלונות בלגיים.

5Y3A7392.jpg

"המשרד הביתי שלי צבעוני ושמח. הוא ממוקם בקומה התחתונה עם כניסה נפרדת, ובו טפט צבעוני, שולחן עבודה צהוב עם כיסא ורוד ושטיח שחור-לבן. אני אוהבת את השילוב של חומרים וטקסטורות".
הקומה השנייה היא קומת המגורים. בחדר הרחצה הכללי יש ריצוף מצויר בגווני טורקיז ותכלת, וכן שילוב של כמה אריחים בגוונים שונים, ארון צהוב שעוצב בסגנון כפרי וקיר שנצבע בגוון טורקיז עמוק שמשתלב עם גוון האריחים של הריצוף. בנוסף, הריצוף המצויר נכנס בהדרגתיות לחדר הכביסה.
"רציתי שחדר הכביסה לא יהיה משעמם ורגיל, ולכן בחרתי צבע טורקיז חזק לארונות ושילבתי ידיות בצבע צהוב. להוספת עניין שילבתי טפט צבעוני".


חדר הבנים עוצב בצבעוניות של טורקיז וצהוב. שילוב של מדבקות מיקי מאוס וכוכבים. זהו חדר ילדותי וגם בוגר כאחד. כאן שולבה צבעוניות בתאורה, בארון ובפריטים משלימים. בחדר הילדה הקטנה נצבע קיר בגוון ורוד פודרה ושולבו מדבקות של ברבורים וכתרים לעיצוב הקיר. "הוספתי שטיח ותאורה בגוון ורוד שמתאימה לעיצוב החדר".

חדר שינה הורים עוצב בסגנון של בית מלון, כאשר טפט רומנטי ועדין מופיע על גב המיטה בשילוב עם תאורה. הנגרות ששולבה בחדר בגווני שמנת בסגנון כפרי קלאסי. פריטים משלימים שנבחרו לאזור מופיעים בגווני תכלת וסגול - אותם גוונים שמופיעים בטפט.

"רציתי שחדר הכביסה לא יהיה משעמם ורגיל, ולכן בחרתי צבע טורקיז חזק לארונות ושילבתי ידיות בצבע צהוב. להוספת עניין שילבתי טפט צבעוני"

5Y3A7401.jpg
5Y3A7415.jpg
5Y3A7422.jpg

תמונות נוספות מהפרויקט האישי של ליעד הלר

bottom of page