צילום מתן בוגנים, מעצב אסף מישאלוף = באדיבות MODY (2).jpg
כפר במגדל

כשבני הזוג החליטו לעזוב את ביתם הגדול במושב בשרון ולעבור לעיר הגדולה, הם בחרו לא לוותר על האווירה הכפרית ולייצר דירה כפרית ומודרנית

עיצוב פנים: אסף מישאלוף // צילום: מתן בוגנים // חיפויים וסינטריה: MODY

צילום מתן בוגנים, מעצב אסף מישאלוף = באדיבות MODY (4).jpg

ואיך מתאימים את הסגנון הכפרי לבית במגדל מודרני? "הבית הוא שילוב של מודרני וכפרי", עונה המעצב. "בני הזוג באו מבית מאוד כפרי, עם אלמנטים עיצוביים מאוד ברורים, מעוצבים וכבדים. היה לנו חשוב לשמור על צביון של אלמנטים כפריים, שבאו לידי ביטוי בחומריות ובגוונים של הבית, כולל שימוש בבריקים שפרקנו מהבית בשרון והתקנו מחדש בדירה או חומריות של עץ בגוונים חמים. עם זאת, הבית עדיין בעל אופי מודרני בזכות השימוש באלמנטים מודרניים כמו גופי תאורה שקועים בגבס שהותקנו עם מסלול מאוד חדשני. יצרנו משהו שמייצר דיסוננס, מוטיב שיחזור על עצמו בבית".

כבר בכניסה לבית נפרס בפנינו החלל המרכזי כשהוא כולו פתוח. "כל יחסי הגומלין בבית נוצרו ככה שהחלל המרכזי גדל מאוד", ממשיך מישאלוף. הוא הוגדל והפך למקשה אחת. גם כאן בזכות שימוש בחומרים הצלחנו לשקף את הדיסוננס שרצינו, כשהמטבח וקיר הטלוויזיה נתנו דגש מאוד גדול בבחירת חומרים – שילוב של עץ עם מעט זכוכית, בגוונים חמים. ללקוחות היה חשוב מאוד שנשמר על קלאסה ולכן השתמשנו בסקאלה קלאסית של צבעים וחומרים ולא רצנו אחרי טרנדים. רצינו להגיע לעיצוב שיהיה על-זמני ויתאים למשך שנים ארוכות. בקיר הסלון השתמשנו בנגרות מותאמת אישית על פי דרישת הלקוחות, ואחרי לא מעט זמן שהשקענו בסיעור מוחות ותכנון, במטרה שישמש כפונקציה וכיחידה שלמה בתוך הבית".

בכל מעגל חיים של משפחה מגיע השלב בו הילדים עוזבים את הקן וההורים צריכים לבחור האם להישאר בבית רחב מידות או לעבור לבית קטן יותר, שיתאים לצרכיהם המשתנים. האתגר הגדול הוא כשבני הזוג עוברים מסגנון חיים אחד, לאחר. זה בדיוק מה שקרה לבני זוג שהחליטו לעזוב את ביתם הגדול באזור השרון לדירה במגדל תל-אביבי. "הדירה נקנתה כדירת קבלן סטנדרטית, מתוך מחשבה על השקעה", מספר מעצב הפנים אסף מישאלוף שאחראי על עיצוב הדירה שלפנינו. "תוך כדי העבודות על הדירה, הם החליטו לעשות את המעבר מהשרון לעיר הגדולה והחלטנו לעשות לה התאמות לצרכים שלהם ולתפור אותה למידותיהם. הדגש העיקרי היה על חדר המאסטר של ההורים, שלטובתו הקטנו את הבית, ויתרנו על חדר אחד שישמש להגדלת המאסטר וחדר הרחצה הצמוד, שיהיו מפנקים ומזמינים".

צילום מתן בוגנים, מעצב אסף מישאלוף = באדיבות MODY (8).jpg
צילום מתן בוגנים, מעצב אסף מישאלוף = באדיבות MODY (12).jpg

"ללקוחות היה חשוב שהפרויקט יהיה ברמה מאוד גבוהה ולכן הם בחרו בחומרים הכי איכותיים מבלי לחסוך בשום דבר. אחד הספקים המרכזיים בפרויקט הוא MODY, שבאופן אישי אני מאוד אוהב לעבוד איתם והיה לי ברור שיתאימו לפרויקט כמו כפפה ליד. זו הייתה בחירה טבעית והלקוחות העדיפו גם הם לעבוד איתם ולא עם הספקים שהקבלן הציע.
MODY אחראים על כל נושא הריצוף והחיפויים בבית, כולל הריצוף והחיפויים בחדרי הרחצה, הפרקט בחדר השינה, וכן בכל מה שקשור לסנטריה ולאינסטלציה. באופן עקרוני אני מעדיף לעבוד עם ספק מרכזי אחד וככה קל יותר לדבר את אותה שפה עיצובית בכל הבית".

בכניסה לחדר השינה מלווים אותנו שני ארונות קיר מאוד גדולים עם הדפס של טבע ונוף. "בחרנו בתמונות הללו כדי ליצור תחושה של רוגע ושלווה וכדי לעבוד על דיסוננס בין חדר השינה הרגוע מצד אחד, ומצד שני חלונות החדר שמהם נפרס הנוף עוצר הנשימה של תל-אביב והמחלפים של איילון. יצרנו דיסוננס בין הרעש בחוץ לשקט שרצינו לקבל בפנים", חושף מישאלוף.

"את המוטיבים הכפריים אנחנו רואים גם בחדרי הרחצה", הוא ממשיך. "השתמשנו בסקאלת הצבעים שרצה לכל אורך הבית, מהריצוף, דרך צבע הקירות, הנגרות ועד לפריטי הטקסטיל. כך גם בחדרי הרחצה – הבאנו אותם לאבנים הקטנות, לפסיפסים בתוך המקלחת, לפריטי הנגרות, הווילונות וכו'. ללקוחות היה חשוב מאוד שהבית יהיה חם ונעים ולכן בחרנו בסקאלת הצבעים הזאת".

"כל התהליך עם הלקוחות היה מאוד נעים וזכיתי לשיתוף פעולה לכל אורך הדרך", מסכם מישאלוף. "הבית הולבש עד הפרט האחרון, עד לרמת הפסל על המזנון. החיבור בינינו היה מושלם ולשמחתי המשכתי איתם לשלושה פרויקטים נוספים במשפחה. הם זוג מאוד עמוס ביום יום, אבל בכל זאת מצאו את הפנאי והצלחנו לגרום לזה שהכל יעבוד כמו שצריך".