כך תבחרו
צמחים לבית
בחירת עציצים לבית היא משימה כיפית, אך גם עשויה להיות מבלבלת ולא פשוטה, במיוחד אם אין לכם ניסיון בתחום ⋅ מומחי "משתלת "נירוונה" הכינו עבורכם מדריך קצר לבחירת צמחים לגידול בבית
.jpg)
אז החלטתם שבא לכם להכניס קצת צבע לבית, לאוורר אותו ולהכניס בו חיים? אנחנו מסכימים אתכם לחלוטין. צמחים בתוך הבית יכולים להכניס אנרגיות טובות, תחושת רוגע ושלווה. בחירת עציצים לבית היא משימה כיפית, אבל יכולה גם להיות מבלבלת ולא פשוטה כלל.
לכן, פנינו למומחי "משתלת נירוונה", שהכינו עבורכם מדריך קצר לבחירת צמחים לבית.
ראשית, יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון, כגון התנאים הקיימים בשטח, מי גר בבית, גודל הצמחים, עד כמה אתם מוכנים להשקיע ולהתחייב בטיפוח הצמחים ועוד.
גידול צמחים הוא מערכת יחסים לכל דבר. יש צמחים שהם High maintenance ויש שהם Low maintenance השאלה אם מתאים לכם לגדל צמח שזקוק להרבה תשומת לב או שאתם מעדיפים תהליך של "שגר ושכח".
אור ותאורה
יש צמחים שזקוקים לתאורה נמוכה ויש צמחים שיאהבו להיות בתאורה גבוהה. מה זה בעצם אומר?
תאורה נמוכה: אין אור ישיר כלל, נניח כמה מטרים מחלון, כאשר אין אור ממנו בכלל על הצמח, או מצב של תאורה מלאכותית. המשמעות היא פחות אנרגיה, פחות "אוכל" עבור הצמח.
יש צמחים שיכולים לגדול בתנאים אלו, אבל הם לא ישגשגו בו. צמחים שיכולים לחיות בתאורה נמוכה הם סנסיווריה, פוטוס, זמיה קוקוס ועוד.
תאורה גבוהה: אין פילטרים או חוצצים בין השמש לצמח (וילונות, בניינים, עצים גבוהים המסתירים את השמש וכו'). הצמח כנראה ימוקם על החלון או מאוד קרוב אליו, כדי לספוג את כל האור ממנו. זה המקום בו הוא יקבל הכי הרבה אור תוך כדי שהוא נמצא בבית ולא בחוץ. צמחי בית שמאוד ייהנו מכמות האור הזאת הם סוקולנטים, דקלים ופיקוסים.
השקיה
השקיה מועטה היא בין 2-4 פעמים בחודש. השקיה מרובה - בין 3-5 פעמים בשבוע. בצמחי בית לרוב מדובר בהשקיה מועטה, והכי מומלץ הוא להשקות לאחר מבחן האצבע: להכניס את האצבע ולבדוק האם האדמה יבשה.
.jpg)
גודל הצמחים
קשור באופן הדוק להתאמת הצמחים לחלל הנבחר בבית. לפני שאתם ניגשים לקנות את הצמחים, נסו לדמיין ולהבין היכן אתם מעוניינים למקם את הצמח. אם זה נניח ליד ספה על הרצפה, אולי תרצו שהוא יהיה גבוה ומפותח, כדי שיעבור את קו הספה ויהיה בעל נוכחות. או אולי תרצו צמח קטן על השולחן בסלון או במטבח, כמו זר שלא מפסיק לפרוח. ואולי תרצו לשים צמח "נשפך" על מדף. הכל תלוי בוויז'ן שלכם. כמובן שתמיד אפשר להתייעץ עם איש מקצוע.
צמחים רעילים לילדים
שימו לב, אם יש בבית ילדים קטנים ושובבים שאוהבים לנסות לקטוף ולהכניס לפה כל דבר, אל תרכשו צמחים הידועים כרעילים, או שתמקמו אותם הרחק מהישג ידם. מבין צמחי הבית הרעילים שיש להיזהר מהם במידה רבה: אלוקסיה, אגלונמה, ספטיפליום, גפנית, דיפנבכיה, קלתיאה, קלדיום, אנטוריום, בגוניה, יקינטון, נץ חלב, סינגוניום, פיקוס, פילודנדרון, גפנית, קרוטון וקיסוס החורש.
התאמת צמחים לכדים
על צבע וצורה אין להתווכח, וכל אחד ואחת יבחרו לפי הטעם האישי. כיום יש מגוון של כדים מדהימים מחומרים שונים - קרמיקה, פייבר גלאס, בטון, עץ ועוד. תלוי למה אתם מתחברים ואיזה קו עיצובי מנחה מצוי בביתכם. לגבי גודל הצמחים, ההמלצה שלנו: תמיד כדאי לבחור עציץ שהוא גדול ב-3-5 ס"מ מהצמח עצמו כדי שיהיה לו מקום להתפתח. אם אתם כבר משקיעים בכד יפה, כדאי להוסיף עוד קצת כסף ולקבל שקט לכמה חודשים (או שנים) קדימה, תלוי בקצב התפתחות הצמח.
ניתן לבקר ב"משתלת נירוונה" במושב עין עירון או להזמין צמחים אונליין באתר האינטרנט mnirvana.co.il.
הכתבה נכתבה על ידי רותם דיטל מ"משתלת נירוונה".
.jpg)
.jpg)