טוסקנה הקטנה

הבקשה של הלקוחות: נגיעות של סגנון כפרי,
התוצאה: בית שכולנו היינו רוצים לגור בו

עיצוב פנים: אודליה ברזילי // צילום: עינת דקל

מעצבת_פנים_אודליה_ברזילי,_צלמת_עינת_דקל_
מעצבת_פנים_אודליה_ברזילי,_צלמת_עינת_דקל_

לבני הזוג היתה בקשה אחת עיקרית, אחרי ששבעו משנים של מגורים בבית רווי מרצפות שיש ולבנים: לצקת לעיצוב החדש נגיעות כפריות ולשלב בין סגנונות

לאחר שנים שבהן גרו בני המשפחה, זוג ושלושת ילדיהם, בביתם הפרטי במרכז הארץ הם החליטו לשפצו מן היסוד. למשימה הם רתמו את מעצבת הפנים אודליה ברזילי שהשכילה לעדכן את המבנה שתוכנן בסגנון טוסקני עתיר קשתות למרחב מגורים חוויתי מודרני ומזמין עם נגיעות כפריות.  


“במקור תוכנן הבית עם חיפויי אבן במעטפת החיצונית, רצפת שיש והרבה קשתות”, משחזרת ברזילי. “הוא נבנה בשנות ה-80 של המאה הקודמת ולכן דרש הרבה עדכונים. הפוטנציאל הרב שטמון בו היה ברור כבר ממבט ראשון. יתרון בולט נוסף היא החצר שם גדלים עצי זית בוגרים וגפנים שעוטפים את פינת הישיבה וכן בריכה גדולה. לבני הזוג היתה בקשה אחת עיקרית, אחרי ששבעו משנים של מגורים בבית רווי מרצפות שיש ולבנים: לצקת לעיצוב החדש נגיעות כפריות ולשלב בין סגנונות”. 


השיפוץ ערך כחצי שנה ובמהלכו הושקעו מירב המשאבים בחלל הציבורי (בסלון, במטבח ובמבואת הכניסה) ובסוויטת השינה של בני הזוג, זאת מכיוון ששלושת בניהם כבר בוגרים ועתידים לעזוב בזמן הקרוב את הבית. 

מעצבת_פנים_אודליה_ברזילי,_צלמת_עינת_דקל_

בעיצוב החדש רצפת החללים חופתה פרקט עץ אלון צרפתי מעושן בגימור לכה. פרופילי החלונות המקוריים שעשויים עץ וטשטשו את הקשתות, נצבעו מחדש בגוון בהיר, זהה לזה בו נצבעו הקירות.  


מבואת הכניסה עברה מהפך של ממש: “במקור, חמש המדרגות הצרות שמובילות ממנה לאזור המטבח והסלון היו מחופות בצדיהן באדניות בטון וכדי חרס, מצידה הימני של המבואה היה חדר פתוח במרכזו עמוד, שם היתה ממוקמת פינת הטלוויזיה ובסמוך אליה שירותי האורחים. כחלק מהשיפוץ פירקנו את האדניות הבנויות והמדרגות הורחבו. הפתחים לחדר הסמוך נסגרו והוא הפך במצב החדש לחדר השינה של הבן הבוגר. שירותי האורחים הוסבו לחדר רחצה עם מקלחון”, מסבירה ברזילי.

 

“עתה, המבואה פתוחה, מוארת ואוורירית ובה שידת וינטג’ שמעליה מראה ותאורה”. 
מאחר שגובה התקרה בחלל הציבורי אינו גבוה במיוחד, ברזילי הקפידה להנמיך את גובה התקרה המקורית עבור תאורה שקועה ורמקולים ב-10 ס”מ בלבד. “מערכת המיזוג דורשת הנמכה גדולה יותר ולכן תכננתי אותה על גבי הקיר והיא נטמעת מבעד ליחידת האחסון הגדולה”, מסבירה המעצבת. “בחיבור בין התקרה לקירות יצרתי קרניז והיחידה עצמה תוכננה בסגנון כפרי. היא עשויה עץ ומשלבת בין יחידות סגורות ומדפים פתוחים. מערכת הישיבה בסלון מרופדת קטיפה בגוון כהה ולצידה, צמד כורסאות מבסיס עשוי ברזל מרופדות קטיפה אפרפרה. את המראה משלימים שולחנות הקפה שמורכבים מרגלי ברזל ומשטחים עשויים פליז ובטון”. 

מעצבת_פנים_אודליה_ברזילי,_צלמת_עינת_דקל_

המטבח החדש ורחב הידיים עוצב בסגנון כפרי ומורכב משני חלקים: האחד בהיר וצורתו ח’ ובו משטח עבודה מחופה דקטון. את הקיר שמעליו בחרה ברזילי לחפות בלוחות עץ מחורצים ועל גבו התקינה מדפים עם מקומות ייעודיים לכוסות היין. חלקו השני של המטבח כולל את האי הכהה ומשטח העץ. בצמוד למטבח הראשי ישנו מטבחון נוסף ובו מקרר, כיור וכיריים. 


בסמוך לחלונות המקושתים, שפונים לאזור הבריכה, ממוקמת פינת האוכל במרכזה שולחן עשוי משטח בטון ורגלי עץ שחורות. טרם השיפוץ המזווה במטבח היה סגור. “ידעתי שברגע שנשבור את הקיר ייחשף עמוד תומך ואכן כך היה. בפועל הוא כמעט ולא מורגש בחלל והמטבח גדל בצורה ניכרת”, משחזרת המעצבת. 


במתווה הישן, חדר השינה של בני הזוג היה ממוקם במפלס האמצעי של הבית וחלונותיו פנו לחזית. עתה, בתכנון החדש, הפך חדר זה לחדר של אחד הבנים בעוד סוויטת השינה החדשה של בני הזוג עברה לקומה העליונה. “היחידה הקיימת הוגדלה והוספנו לה חדר ארונות וחדר רחצה מפנק וגדול”, מסבירה ברזילי. “חדר הרחצה רוצף באריחי גרניט פורצלן דמויי עץ ואת קירותיו חיפינו עד האמצע באריחים מלבניים ומעליהם טיח וגה בגוון זהה לזה של חדר השינה”. 

חדר הרחצה רוצף באריחי גרניט פורצלן דמויי עץ ואת קירותיו חיפינו עד האמצע באריחים מלבניים ומעליהם טיח וגה בגוון זהה לזה של חדר השינה