top of page
ליאור טייטלר.jpg

צילום: ליאור טייטלר 

הכי קרוב לטבע

"העיקרון שמנחה אותנו הוא בעיקר הרצון להידמות כמה שיותר לטבע ולא לייצר משהו מלאכותי. אנחנו רוצים שהגינה שאנחנו יוצרים תהיה טבעית לחלוטין, כאילו הלקוח יצא לשמורת טבע הפרטית שלו". חזרנו משיחה מרתקת עם יובל ושלומי ואטרו, בן ואביו, מחברת "ואטרו אדריכלות נוף"

 צילומים באדיבות: חברת "ואטרו אדריכלות נוף" / ליאור טייטלר

"עבורנו, גינה מעוצבת להפליא היא התוצר של עבודה מאומצת, חשיבה מחוץ לקופסה, תעוזה, חדשנות וכמובן - ותק וניסיון" כך מספרים יובל ושלומי ואטרו, בן ואביו, מחברת "ואטרו אדריכלות נוף". גם כיום, שנים לאחר שנים רבות בתחום, ההתלהבות והיצירתיות עדיין פורצת מהם, ומאפיינת כל פרויקט ופרויקט.


החברה מתמחה בתכנון, עיצוב והקמת גינות ביתיות, אקולוגיות וחסכוניות, כמו גם גינות גג ומרפסות על פי קונספט עיצובי המותאם לאופי דיירי הבית. וכל זאת, תוך עמידה קפדנית בגבולות התקציב. בנוסף, הם מציעים תאורת גינה, תכנון והתקנת מערכות השקיה חסכוניות במים, עבודות עץ, בריכות נוי ומפלים.


יובל ושלומי הקימו את "ואטרו אדריכלות נוף", אחרי שנים של עבודה משותפת בעסק הגינון של שלומי. שלומי הוא גנן במקצועו, ובמשך יותר מ-20 שנה מטפל ומקים גינות. יובל התאהב בעבודה, סיים לימודי הנדסאי אדריכלות נוף, והצטרף לאביו. יחדיו, הם גיבשו את חזון החברה.
באופן זה, לקוחות החברה נהנים כיום מכל העולמות: מצד אחד ותק, מקצועיות וניסיון עשיר ומצד שני החדשנות והיצירה, המגיעים מהדור הצעיר.


"למעשה, אנו מתמחים בעיצוב גינות מא' ועד ת', החל מישיבה עם האדריכל כדי להבין את החזון של הבית, ועד לביקור שנה אחרי הקמת הגינה לראות שהגינה פורחת ויפה", אומרים השניים. "אנחנו מאמינים שהגינה או המרפסת הם חלק בלתי נפרד מבית החלומות שבניתם לעצמכם. בשביל להשלים את החוויה והחלום שלכם - אנחנו פה. בכיף, בשמחה ובאהבה למקצוע."

האם השנתיים האחרונות הביאו עמן תובנות באשר לחשיבות הגינה הביתית?

"כמובן. אנשים בילו יותר זמן בבית וגילו עד כמה הם זקוקים למרחב הירוק הזה, בין אם מדובר בגינה או במרפסת. כפועל יוצא, אנו בהחלט מרגישים עלייה בביקושים. אנשים רוצים ליצור את חלקת האלוהים הקטנה שלהם - ואנחנו מספקים להם את זה. גם חברות פונות אלינו במטרה לתת פינה ירוקה לעובדים, ואנו מביאים את הירוק פנימה למשרדים שלהן בעזרת אדניות וקירות ירוקים".


איך אתם נכנסים לתמונה, ומה בעצם אתם מציעים?

"אנו מלווים את הלקוח עוד משלב תוכנית הפיתוח והגשת ההיתרים לוועדות המקומיות לתכנון ובנייה עבור חומות, שערים, כניסות ועוד. במצב אידיאלי הלקוח מגיע אלינו דרך האדריכל עוד לפני קבלת ההיתר, ואז אנחנו מקבלים 'דף חלק' עם הדרישות והרצונות של הלקוח מהגינה. אנו מתחילים בתהליך של סיעור מוחות, מכינים סקיצות ראשוניות עם מיקומים של ריצופים, ריצופים משניים, פינות אינטימיות, צמחייה, ואז נוצר דו-שיח רציף בינינו לבין הלקוח עד לרמת תוכניות ממוחשבות ותוכניות תאורה והשקיה. משם יוצאים לדרך כאשר מתחילים עם עבודות עפר, ריצופים ותשתיות. למעשה, אנחנו מספקים מענה טוטאלי שכולל את כל השירותים שהלקוחות נזקקים להם: ריצופים, מערכות השקיה חסכוניות במים, עבודות עץ, בריכות נוי, מפלים, תאורת גינה במתח נמוך, פרגולות, צמחייה מיוחדת, פינות ישיבה אינטימיות, קירות ירוקים של חברת Vertical Field הישראלית, אלמנטים שונים ומיוחדים כמו פינות אש, גזיבו ועוד".


באיזה סגנון אתם מעצבים את הגינות?

"בעיקר בסגנון ארץ ישראלי, שורשי ומקומי, אבל אנחנו בהחלט יודעים לתכנן ולבצע את כל סגנונות הגינון".

"אנו בהחלט מרגישים עלייה בביקושים. אנשים רוצים ליצור את חלקת האלוהים הקטנה שלהם - ואנחנו מספקים להם את זה"

מה המוטו שמלווה אתכם בעבודתכם?

"העיקרון שמנחה אותנו הוא בעיקר הרצון להידמות כמה שיותר לטבע ולא לייצר משהו מלאכותי. אנחנו רוצים שהגינה שאנחנו יוצרים תהיה טבעית לחלוטין, כאילו הלקוח יצא לשמורת טבע הפרטית שלו. אנחנו לא מנסים לכפות את עצמנו על הטבע, אלא בדיוק ההיפך מכך. תמיד נשאף לשמור על הקיים, כגון עצים ועוד, ולהתאים את הגינה לסביבה הגיאוגרפית שלה".


אילו יתרונות טמונים בעובדה שהחברה מנוהלת בידי אב ובנו, בני דורות שונים?

יובל צוחק, ועונה: "מאחורי שלומי ישנם יותר מ-30 שנות ניסיון. וזו הסיבה שהוא יודע לפתור דברים שאחרים אינם יודעים כיצד לגשת אליהם. יש אתגרים שרק ניסיון רב-שנים יכול לפתור, ובאופן הטוב ביותר. אם נעזרים בנו לאחר שהתכנון כבר נעשה, שלומי יודע 'לכפר' על תכנון שיש בו כשלים בעזרת תכנון נכון של הצמחייה. אפשר לומר שאנו משלימים זה את זה והלקוחות שלנו נהנים גם מהניסיון הרב של שלומי, וגם מהחדשנות והטרנדים העכשוויים שאני מביא איתי. ביחד אנחנו יודעים לתת ללקוח מענה מקיף וטוטאלי. וחוץ מזה, בינינו, כיף לעבוד איתנו. ואת זה יודעים על הלקוחות שלנו, שבסוף הפרויקט מזמינים אותנו לקפה בגינות שיצרנו עבורם, כדי ליהנות יחד מהיצירה המושלמת".
בעמוד האינסטגרם של החברה: vatarugardens ניתן למצוא פרטים נוספים.

bottom of page