בית הגלריה

"החלל הציבורי עתיר בעבודות אמנות, וככזה חשוב היה בעיצוב החדש ליצור מעטפת בהירה, מעין קנבס לבן ונקי שייתן לה מקום של כבוד ויאפשר לה לספר את סיפורה", מסבירה המעצבת קרן ניב טולדנו

קרן ניב טולדנו / צילום: איתי בנית

עיצוב קרן ניב טולדנו, צלם איתי בנית (7).

גופי התאורה ברובם הם מינימליסטיים, פרט לשלושת גופי התאורה הפיסוליים שמשתלשלים מתקרת הסלון בגבהים משתנים ונראים כפרטי אמנות לכל דבר. כל פרטי הנגרות תוכננו CUSTOM MADE כך שיתאימו לצורניות וממדי החלל, בהם ארון הכלים בפינת האוכל, ספריית ברזל מינימליסטית ומרחפת שעוטפת את קיר הסלון וכמובן המטבח.

תקרת העץ המשופעת שבחלל הכפול נצבעה בלבן, הרצפה חופתה בפרקט עץ אלון מכובס בגמר שמן שמקנה לה מראה ראסטיק-אותנטי. בנוסף נבחרו בקפידה עבור הפונקציות השונות פרטי ריהוט, אקססוריז, טקסטיל ושטיחים שמגבים את תפיסת העיצוב ומסייעים ביצירת חלל בעל אופי של גלריית אמנות חמה, עוטפת ומזמינה".

ניב טולדנו הקפידה לייצר בכל אחד מהחללים ריבוד של חומרים, טקסטורות ופאטרנים שנבנו בשכבות עד לכדי מראה מקורי ועדכני. בעוד שהמעטפת נותרה קלאסית, כמעט ניטרלית, הפריטים הגדולים, בעלי המסה, מהווים רקע ועל גבם נפרשים אלמנטים משניים, טון על טון בהדרגה מבהיר לכהה (דגרדה). פריטים קטנים, כמו כריות, חפצי אמנות ואקססוריז, הם אלה שמכניסים למרחב ממד צבעוני וצורני ומספקים דרמה ועניין בחלל ובנוסף, החוץ שנכנס פנימה מבעד לפתחים מייצר תמונות טבע משל היו ממוסגרות ככל יצירת אומנות אחרת בחלל.

כך למשל, בסלון שידכה המעצבת בין שטיח וינטג' אותנטי בגווני פודרה עם כורסאות ברזל מרופדים בקטיפה ירוקה שמהווים קולאז' צבעוני המתכתב עם יצירת האמנות הישראלית שתלויה בחלל. במרכז שילבה שולחן בעל משטח אמורפי עשוי אבן טבעית ורגלי ברזל ושולחן הצד האוריינטלי דמוי התוף עשוי מתכת מרוקעת. יצירת אמנות לבנה-בהירה שנתלתה אף היא בחלל הסלון עושה שימוש אינטליגנטי בטקסטורות, כאשר השקט הצורני מסביבה מאפשר לה לפרוח ולהתבלט.

 

האקססוריז כולם הם פרי יצירתם של כדרים ואמנים ישראלים.

גם בפינת האוכל הכל סובב סביב האמנות הישראלית - במרכזה שולחן אבירים עם פלטת עץ אלון בדגם פרקט ורסאי ומסביבו 8 כיסאות במאי עשויים שילדת ברזל מינימליסטית שעל גבה משענת ומושב עשויים עור אוכף. בארון הכלים הסמוך שולבו כלי מטבח מתוך אוסף פרטי של בעלי הבית, גם הם פרי יצירתם של אמנים מקומיים.

את נגרות המטבח תכננה ניב טולדנו בקווים נקיים, בהירים אך חמים שנותנים במה ומשתלבים היטב עם מוצרי החשמל הכהים ושטיח הקילים שמכניס ממד של חמימות למטבח. זאת ועוד, תכננה עבורם המעצבת מזווה  Walking Closet עם שפע של מקומות אחסון ומקום ייעודי ליחידות המיזוג שמותירות את תקרת החלל הציבורי נקיה. ביציאה למרפסת מיקמה פינת אוכל אינטימית הכוללת שולחן עגול וכיסאות ראטן.

בית זה, הממוקם בשכונה הכפרית והפסטורלית שבאחת מערי המרכז, הוא הוכחה ניצחת לכך שעולמות עיצוב הפנים והאמנות שזורים האחד בשני: מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו השכילה ליצור עבור בני משפחה שוחרת אמנות מרחב מגורים אינטליגנטי, מעודן ואקלקטי המשלב בין קווים פשוטים ונקיים, חומריות חמה ועשירה ואמנות ישראלית איכותית הכוללת תמונות, כלים נאים, כדים ופסלים - פרי יצירתיים של אמנים מקומיים.

שטחו של הבית כ-140 מ"ר הפרוסים על פני שלושה מפלסים. השיפוץ נעשה בשלבים: תחילה טופלו חדרי הילדים (צמד תאומים מתבגרים) ולאחרונה זכה גם החלל הציבורי לשדרוג משמעותי.  "החלל הציבורי עתיר בעבודות אמנות וככזה חשוב היה בעיצוב החדש ליצור מעטפת בהירה, מעין קנבס לבן ונקי שייתן לה מקום של כבוד ויאפשר לה לספר את סיפורה", מסבירה המעצבת. "לשם כך פעלתי בכמה מישורים: ראשית, התאמתי את החשמל והתאורה לתכנית העמדת הריהוט העדכנית כך שגם תדגיש את האמנות עצמה - תמונות, כדים, פסלים וכלים נאים ששולבו באזורים שונים במרחב.

עיצוב קרן ניב טולדנו, צלם איתי בנית (14)

"פריטים קטנים, כמו כריות, חפצי אמנות ואקססוריז, הם אלה שמכניסים למרחב ממד צבעוני וצורני ומספקים דרמה ועניין בחלל.."