
אדמה, שמים ומה שביניהם
בני זוג עברו מאזור הצפון לדירה בעיר הגדולה, ומעצבת הפנים הילה סטרשנוב יצרה עבורם מרחב המותאם להם באופן הכי אישי שיש. בבית אף שולבה יצירת אמנות בעלת סיפור משפחתי מרגש
עיצוב פנים: הילה סטרשנוב // פריטי ריהוט: אליתה ליוינג // צילום: חגית אריאלי


כיוון שהמטבח בדירה הוא לב הבית ושניהם אוהבים לעבוד במטבח ולארח בכיף, והיות שקיים הפרש גובה בין השניים, המעצבת בחרה לעצב משטחי עבודה בגבהים שונים, שעליהם יוכל כל אחד בנוחות. בתאום עם בני הזוג, כחלופה לאי במרכז החלל, נבחר להציב שולחן אוכל מרכזי שיתאים הן לארוחות קלילות ויומיומיות, והן ישמש כשולחן לאירוח המוני.
לדברי המעצבת, למטבח יש נוכחות מאוד משמעותית בחלל ובמידה לא מבוטלת, מתחרה בגודלו של הסלון. משום כך נבחרו לפאר אותו חומרים "חזקים" כדוגמת משטח דקטון, חומרים טבעיים כמו אלון ושאר פולימרים בגווני פחם מעושן. כמו גם שולב בר משקאות עליון בסבכת הברזל שמעל לקלאפות במטבח. בחלל הציבורי נבחר ריצוף של גרניט פורצלן בגודל של 80/80 ס"מ, ואילו כל המרחב הפרטי, הכולל את חדרי השינה ושני חדרי עבודה, חופה בפרקט עץ אלון טבעי.
"היכרותי עם בני זוג המקסימים היתה לפני כשנה וחצי. פגשתי זוג שהחליט להיפרד מהמעצבת שלהם ולעשות שינוי בעיצוב הפנים בשלב מתקדם של הפרויקט", מספרת המעצבת הילה סטרשנוב. בני הזוג, שהגיעו מבית פרטי בצפון, החליטו לעבור לתל אביב כדי להתקרב לילדים ולנכדים. הדירה שרכשו היא דירת חמישה חדרים בבניין בן שלוש קומות במרכז הארץ שהיה בשלבי תמ"א, שלאחר השיפוץ התנשא לגובה של 6 קומות.
"בנוסף למעבר המשמעותי מבית קרקע, כאנשים שורשיים שאוהבים את האדמה, לדירה בקומה החמישית, הם שכרו את שירותיי". לדברי סטרשנוב, היא הצטרפה כאשר הקירות כבר נבנו, אך נעשו שינויים "תוך כדי תנועה". השינויים כללו את החלפת האריחים שכיסו את חדרי הרחצה מרצפה ועד תקרה, הריסת חלק מהקירות החוצצים בדירה, לשם הרחבת החלל ושינוי הייעוד, וכן את תכנונו המחודש של המטבח. לשם כך, נבחרו אריחים גבוהים ורחבים בעלי נוכחות על מנת לפתוח את החלל, והמטבח הותאם למידותיהם של בני הזוג.

כיוון שהמטבח בדירה הוא לב הבית ושניהם אוהבים לעבוד במטבח ולארח בכיף, והיות שקיים הפרש גובה בין השניים, המעצבת בחרה לעצב משטחי עבודה בגבהים שונים, שעליהם יוכל כל אחד בנוחות.

"היה לנו חיבור מעניין בין הטרקוטה, שמייצגת את האדמה, לבין הכחול, שחוזר בכמה גוונים וצורות בחללי הבית", מסבירה סטרשנוב.

"בהמשך ל"צד שלו ולצד שלה" במטבח, 'שיחקתי' עם הגוונים גם בחדר המגורים ושילבתי את גוון הטרקוטה והכחול המעושן בכורסאות הישיבה, כמו קריצה עיצובית בחלל", אומרת סטרשנוב. ספות נינוחות בגוון חום מעושן משני צדי החדר, מזנון באפור-פחם ושלושה שולחנות שמגלמים עושר חומרי בלבן, שולחן עשוי מאבן איטלקית ואחד בגוון חלודה, כמו הקורוזיה שמן הים. בקצה הסלון ספריית ברזל ייחודית של המותג בונטמפי האיטלקי מבית רשת אליתה ליוינג, שבה פריטי אמנות וספרים, האהובים על דיירי הבית. תומכי ספרים עשויים מעור, בגווני הכורסאות, מוסיפים הבלחות צבע בספריה העשירה, שמתכתבות היטב עם החלל. "הצבעוניות הנועזת היא לגמרי החלק של בעלת הבית. היא אמנם קטנת מידות, אבל גדולה מהחיים. מדליקה, נועזת וססגונית לגמרי", מעידה סטרשנוב.

לחדר העבודה של בעל הבית, שעוסק בייעוץ ונפגש עם לקוחות במסגרת עבודתו, שתי כניסות נפרדות. האחת מאזור פרטי, ואילו השנייה מהאזור הציבורי, באופן שיאפשר ללקוחות להגיע מאזור הכניסה מבלי להזדקק לעבור במרחב הפרטי. אחד הפריטים החשובים והמרגשים בחדר העבודה הזה הוא יצירת אמנות של אמו, שמגלמת את אופיים של בני הזוג וגם את ההשראה לעיצוב הבית כולו. האם, ניצולת שואה, ציירה את היצירה "עץ הזית" במסגרת שיעורי ציור, והמורה, שהתרשמה עמוקות מיצירתה, יזמה פרויקט ציורים משותף לנשים יהודיות, ערביות וצ'רקסיות, ושלחה אותו לאוצרת בצרפת. הציור הופיע בתערוכה בחבל אלזס. הוא מסמל את השורשיות הישראלית, את חוזק הנפש ואת ערכי המשפחה כדבר נעלה, דבר ששני בני הזוג מעריכים היטב. המיקום המדויק, בחדר העבודה, הוא הומאז' מושלם לאם, והיצירה רבת השראה עבור בנה ורעייתו.
פלטת הגוונים שנבחרה עבור הדירה כולה מגלמת אף היא את השורשיות ואת האהבה לאדמה ולשמיים. למרות שבני הזוג הגיעו מבית בסגנון כפרי, הם העדיפו לשנות את הסגנון עם המעבר, ולתכנן דירה בסגנון קליל יותר ואורבני. "היה לנו חיבור מעניין בין הטרקוטה, שמייצגת את האדמה, לבין הכחול, שחוזר בכמה גוונים וצורות בחללי הבית", מסבירה סטרשנוב. ביחד עם שני הגוונים הללו, גם גוון אפור מעושן וחומרים כמו עץ אלון וברזל מפארים את החללים השונים.

נושא התאורה בבית קיבל חיזוק ודגש מיוחד בפינות שונות בבית. במטבח, לב הבית, הותקן גוף תאורה שמזכיר ענפי עץ ומכניס אור רב לחלל, בשעות החשיכה. "גוף התאורה הזה נקרא 'עץ החיים', והוא לגמרי מתכתב עם הנושא המרכזי של עיצוב הבית", מסבירה המעצבת. בנוסף, גופי תאורה צמודי קיר ואמורפיים מכניסים תאורת אווירה רכה ונעימה במסדרון ובחדר המגורים, ויוצרים משחקים מעניינים של אור.
בחדרי הרחצה נבחרו אריחים דמויי במבוק ובטון מאויר, שממשיכים אף הם את רעיון העיצוב. "הבית עוצב לגמרי בהשראת בני הזוג. יש בשניהם רכות גדולה. שניהם מטפלים ומאוד רגישים. לכן בחירת האלמנטים בדירה מאוד מאוזן נעים ורך, מסבירה סטרשנוב. התאורה ופריטי הריהוט נבחרו בקווים רכים ומעוגלים. דבר במרחב אינו חד. החיבורים מעניינים ואורגניים ומשתלבים בצורה הרמונית. הלימה מושלמת ממש, היא מסכמת בחיוך.
תמונות נוספות מתוך הפרויקט המרשים של הילה סטרשנוב:












